Venäjälle pian uudestaan – innostusta yhteiseltä opintomatkalta

>> Lue myös matkalle osallistuneen opiskelijan blogi!
>> Uutinen Petrovsky Collegen www-sivuilla (venäjäksi)

 

Luksialaiset ensimmäisen vuoden opiskelijat lähtivät venäjänopettajansa johdolla Pietariin viikoksi maaliskuussa 2015. Opintomatka oli onnistunut ja opiskelijat pitivät viikon reissua hienona tilaisuutena tutustua historialliseen kulttuurikaupunkiin.

”Kun tieto valinnaiskurssin päättävästä retkestä varmistui, opiskeluinto nousi kattoon”, venäjänopettaja Natalia Osipova ja matkailualan opettaja Katri Laakso nauravat.

Pietari on hyvin eurooppalaishenkinen kaupunki.

Matkalla käytiin tutustumassa erityisesti matkailualan opiskelijoiden työssäoppimispaikkoihin. Grand Plaza -hotelli ja Centre of Interesting Tours -matkatoimisto ottivat vieraat vastaan avosylin.

”Tottakai työssäoppiminen Pietarissa kiinnostaa!”

Matkailualan opiskelijoiden ohella myös ravitsemus-, turva- ja logistiikka-alojen opiskelijat innostuivat mahdollisuudesta lähteä työssäoppimisjaksolle Venäjälle. Luksiassa suunnitellaankin venäjän kielen jatkokurssia ja mahdollisuutta ryhtyä kv-tutoriksi venäjänkielisille vierailijaopiskelijoille.

 

Kulttuuria ja uusia ystäviä

Matkalla mukana oli yhteensä 24 opiskelijaa ja 5 opettajaa Etelä-Suomen Akkuna-verkoston oppilaitoksista, joten kiertoajelubussissa oli hulinaa.

Taideaarteisiin tutustuttiin Eremitaasissa ja arkielämää tutkittiin Petrovsky Collegen opiskelijoiden kanssa yhdessä.

”Venäläiset nuoret olivat puheliaita, ystävällisiä ja vieraanvaraisia, joten heihin oli helppo tutustua.”

Pietarista löytyi uusia ystäviä – moni nuorista suunnittelee uutta vierailua Pietariin vaikka vain ystäviä tapaamaan. Yhteisinä kielinä puhuttiin englantia ja ihan vähän venäjääkin, ja välillä toki elekieltäkin!

Matkalaiset asuivat hotellin sijasta Petrovsky Collegen opiskelija-asuntolassa 2-3 hengen huoneissa, joten päivän tutkimusretkiltä kotiuduttua oli vielä mahdollisuus jatkaa yhdessä kokemusten vertailua.

Metroasemilla liikkumisesta tuli tuttua viikon aikana, vaikka ensin suurkaupungin ruuhka-aikoina olikin pää pyörällä. Kaupunkia kehuttiin siistiksi, ja liikkumista helpottivat katukyltit, joissa oli kadunnimet sekä latinalaisilla että kyrillisillä aakkosilla.

Tuliaisina tuodut venäläiset herkut pisteltiin kotipuolessa nopeasti parempiin suihin. Matkan jälkeen Venäjänkurssi päättyi Luksiassa yhteisiin blinijuhliin.

Akkuna-verkoston nuoria Pietarissa maaliskuussa 2015

Venäjää opiskeli valinnaiskurssina Luksiassa lukuvuonna 2014-2015 yhteensä kahdeksan opiskelijaa, joista kuusi lähti kokeilemaan uutta kielitaitoaan kurssin päätteeksi Pietarin opintomatkalle. Matkalla oli mukana yhteensä 24 opiskelijaa Akkuna-verkoston oppilaitoksista.

UA-46066552-1